Máte dotaz? Volejte 777 63 00 42 nebo pište: nwtours@seznam.cz

JAK ZAŘADIT POHYB DO KAŽDODENNÍHO ŽIVOTA

Jste na sebe pořádně naštvaní, že se Vám pořád nedaří zařadit POHYB do Vašeho běžného režimu? Vadí Vám neustálé odkládání a pořád dokola nový začátek? Pak by Vám mohly pomoci následující tipy. A pokud se Vám stanou inspirací, napište nám o tom, třeba na náš Facebook.

 

Zamyslete se nad podněty, které Vám Vaše předsevzetí kazí

Dříve, než začnete cokoliv měnit, stanovte si nějakou dobu (klidně 2-3 týdny nebo měsíc), během které se budete pozorovat. Zjišťujte, jaké situace Vám ničí Vaše plány. Vše si důkladně zapisujte a také přemýšlejte, jak byste s těmito poznatky mohli pracovat. 

Například:

  • Rádi vysedáváte večer u televize? Dejte si tedy předsevzetí, že část z tohoto času budete věnovat cvičení. 
  • Máte v plánu cvičit ráno, ale nedaří se Vám vstát? Začněte tedy již večer, kdy si dáte lehčí večeři a půjdete o něco dřív spát. Nebo si nastavte buzení s předstihem, abyste měli dostatek času se probrat a nekrátili si tak dobu určenou na cvičení.
  • Naplánovali jste si cvičení na pozdní odpoledne, ale něco Vám do toho přišlo? Zařaďte tedy pohyb na ráno, než začnete dělat cokoliv jiného. Tuto "povinnost" (která se stane brzy radostí) si odbudete jako první a už na ni nemusíte dále myslet.

 

Vše začíná ve Vaší hlavě

Už znáte podněty, které Vám znemožňují Vaše cíle. Teď je důležité uvědomit si překážky, které mohou nastat těsně před aktivitou nebo při ní. Aby měl pohyb dostatečný efekt, je potřeba občas vydržet nepříjemné pálení svalů a větší zátěž. Tedy, budete muset vystoupit z Vaší komfortní zóny. 
Zkuste se na tuto situaci připravit a říci si, co prostě uděláte, až se dostaví krizový okamžik.

Například:

  • Pokud se Vám opravdu nebude do pohybu chtít, stanovte si časové rozmezí, délku trasy nebo počet cviků a opakování, které splníte. Nepouštějte k myšlenkám Vaše druhé "já" a k POHYBU přistupujte jako k jiné povinnosti, kterou musíte udělat, i když se Vám do ní nechce. Jakmile Vaše hlava zpracuje informaci o tom, že za 30 minut (za 12 opakování atd.) bude úkol splněný, vězte, že přemoci se k pohybu bude snazší.  
  • Při procházce se Vám najednou nechce jít tak daleko, jak jste si předsevzali. Cíl můžete dodržet například tím, že si stanovíte okruh. Návrat zpět stejnou cestou není tedy možný nebo se vůbec nevyplatí.
  • Vytvořte si variantu "B", a to pro případ, že se opravdu ale opravdu nedonutíte. Udělejte alespoň polovinu ze svého předsevzetí. (Tedy zkraťte délku procházky, počet cviků apod.) 

 

Najděte si vhodnou aktivitu

Je velmi důležité dělat, to co nás baví. Pokud si neumíte sami sebe představit ve fitku, pak si tam určitě nedělejte registraci. Nechcete-li chodit na hromadné lekce aerobiku, zumby či spinningu, nemá smysl se na ně zapisovat. Pokud si nevíte rady, vyzkoušejte pro začátek delší procházku ve svižném tempu, jděte si zaběhat. Máte-li doma pejska, určitě Vás velmi rád doprovodí. 

 

Můžete se také nechat inspirovat od nás a vyzkoušet některou z našich NORDIC WALKING skupinových či soukromých lekcí. Během tohoto sportu se nejen zapotíte, ale hlavně zapojíte velké množství svalových skupin. Nordic Walking má vynikající účinky na náš organizmus při různých onemocněních od cukrovky, přes obezitu až po rakovinové nádory.

Brzy zjistíte, že díky Nordic Walkingu uděláte pro sebe opravdu hodně a velmi brzy se budete se cítit skvěle. Navíc můžete poznat spoustu zajímavých lidí s podobnými zájmy.

 

Zpět do obchodu