Máte dotaz? Volejte 777 63 00 42 nebo pište: nwtours@seznam.cz

DESET TISÍC KROKŮ DENNĚ - PRAVDA NEBO MÝTUS?

Zjišťovali jste někdy, kolik každý den ujdete kroků? V dnešní době získáme informace o našem pohybu poměrně snadno, neboť nám tento údaj dodají různé fitness náramky, hodinky či mobilní aplikace, které každý náš krok důkladně zaznamenají. 

Deset tisíc kroků denně je číslo, které máme v naší hlavě nastavené na základě různých článků a doporučení jako nutný denní cíl pro udržení zdraví a kondice.
Víte ale, že tento údaj se poprvé objevil v Japonsku a nebyl podložený žádnou odbornou studií ani měřením? Jednalo se totiž o velmi dobře promyšlený marketingový tah, který měl přesvědčit populaci k prodeji prvního krokoměru na světě.
Ačkoliv se jedná pouze o číslo vytvořené na základě odhadu, není na škodu vzít jej v úvahu jako orientační bod vzhledem k porovnávání množství našeho pohybu. 

Nutno ale zdůraznit, že jediné číslo není zdaleka vhodné pro všechny.
Pokud se například velmi obézní nebo nemocný člověk v poslední době téměř nebo vůbec nehýbal, mohlo by mu najednou takové množství kroků naopak uškodit. Délku pohybu je třeba také, jako jiný trénink, postupně navyšovat a vnímat, jak se při něm cítíme. 

Zdravý jedinec by měl, kromě počtu kroků, vzít v potaz i rychlost chůze a intenzitu tepu svého srdce. Jinak se bude cítit na ač dlouhé, ale "loudavé" vycházce v doprovodu další osoby a jinak při náročnějším půlhodinovém chození, během kterého se lehce zadýchává.
 

Patříte k těm, kteří jen stěží hledají volný čas na chůzi či procházku? Nemáte možnost jet do práce na kole, vystoupit o zastávku dál a jít kus cesty pěšky? Pak by Vám mohla pomoci následující informace o množství pohybu, kterou by měl splnit každý zdravý jedinec během 1 týdne:

 

  • 150 minut nenáročné chůze (rychlejší chůze, jízda na inline bruslích, lehký běh, vycházka se psem, Nordic Walking procházka)   
    NEBO
  • 75 - 90 minut náročnějšího pohybu (běh, intenzivnější plavání, aerobik, tanec, ale také fotbal, hokej, házená nebo Nordic Walking výšlap)


NORDIC WALKING - jedinečný, se spoustou předností a pro každého

Proč právě tato chůze s holemi? 

  • je efektivnější než klasická chůze 
  • je vhodný pro zdatnější sportovce i méně pohyblivé jedince
  • zpevňuje svaly a zlepšuje držení těla 
  • posiluje srdce
  • .. a spoustu dalších výhod, které Vám detailněji přiblížíme v příštím článku

Vydejte se s námi na některou z našich vycházek a poznejte výhody tohoto sportu.
Nabídku našich jednotlivých NW programů naleznete ZDE a přehled aktuálních akcí pro veřejnost ZDE

 

 

 

 

Zpět do obchodu