Máte dotaz? Volejte 777 63 00 42 nebo pište: nwtours@seznam.cz

PROČ NORDIC WALKING S INSTRUKTOREM

Změnu životního stylu, zdravější způsob stravování či sportování rádi zvládáme sami.   

Spoustu informací najdeme na internetu, na sociálních sítích nebo na Youtube kanálu. Ale alespoň napoprvé, pokud začínáme s něčím úplně novým, se vyplatí najít si odborníka. 


Sportujete, cvičíte, ale po nějaké době máte pocit, že se nikam neposouváte, nezlepšujete se. 

Pak získáte možnost vyzkoušet si cvičení s trenérem. Je pravda, že Vám dá pořádně do těla, ale, samozřejmě až po cvičení, se dostaví ten dobrý pocit toho, že jste ze sebe vydali maximum. Dokonce přemýšlíte, zda jste nemohli cvičit ještě intenzivněji. A již po pár týdnech přijdou první výsledky. 

To samé platí i o Nordic Walking. 

Podíváte se na internet, zhlédnete video, nastudujete si různé informace a získáte pocit, že na té chůzi nic není.

Pokud se ale chcete Nordic Walkingu intenzivněji věnovat nebo jej zařadit do kondičního či redukčního programu, zcela jistě se vyplatí vyrazit na pár lekcí s Nordic Walking instruktorem. 
Ona totiž chůze vypadá jinak z Vašeho pohledu a jinak, když Váš styl kontroluje a vidí někdo jiný.
K tomu, aby byl Nordic Walking efektivní a zapojili jste při něm co nejvíce svalových skupin, je zapotřebí jej opravdu správně umět. 

 

CO VÁM PŘINESE LEKCE S NORDIC WALKING INSTRUKTOREM? 

Každý instruktor Nordic Walking by měl mít připravený program i časový harmonogram.akce, ve které nesmí chybět prostor na výuku jednotlivých částí chůze. Během celé lekce Vás kontroluje, koordinuje Váš pohyb a upozorňuje na chyby či nedostatky, které je třeba odstranit či vylepšit. 

Kromě chůze Nordic Walking by Vám měl ukázat, jak si nastavit hole, doporučí Vám i další vybavení. 

Naplánuje takovou trasu, aby splnil Vaše požadavky o tom, co od lekce očekáváte.

Zeptá se a zhodnotí Váš zdravotní stav a vezme jej v úvahu při tvorbě programu. 

Provede závěrečné hodnocení celé akce, výsledků a Vašich úspěchů či nedostatků, na kterých je třeba ještě případně zapracovat. 

 

JAK PROBÍHAJÍ NAŠE LEKCE? 

Neustále vyhledáváme nové trasy, informace a možnosti, aby byly naše programy nejen naučné a tréninkové, ale také zábavné. Chceme, abyste se na našich lekcích cítili dobře a, alespoň na pár hodin, utekli od každodenních povinností či starostí. 

 

Některé části programu sice nejsou úplně zážitkové, ale bez nich to opravdu nejde. 

1) Nezbytná administrativa a dotazy

Papírování nemá moc rád nikdo, proto se scházíme přibližně o pár minut dříve, aby nám nezasahovalo do vlastního programu. Během této části zkontrolujeme prezenci všech účastníků, provedeme kontrolu zdravotního stavu a nezbytné odsouhlasení našich podmínek. 


2) Začínáme trochou teorie 

Teoretická příprava trvá přibližně 5 -10 minut (záleží také na počtu účastníků, dotazech apod.). V ní se seznámíme s Nordic Walking sportem, jeho historii, pozitivních účincích. Povíme si, jaké hole se používají a jak vypadá chůze Nordic Walking. 
Upřesníme si časový harmonogram akce a provedeme nastavení holí.


3) Rozcvička
 aneb bez ní to nejde

Rozcvičení je nezbytné hned z několika důvodů. Připravíme naše tělo na zátěž a lehce protáhneme svaly. Tím zabráníme jejich možnému natažení či zbytečným úrazům. 
Uvést naše tělo do pohybu nám potrvá přibližně 5 -10 minut.  


4) Nordic Walking 

Pokud se účastníte Lekce pro začátečníky, program probíhá v lehčím terénu a zaměřuje se zejména na výuku a trénink správné techniky. Během těchto akcí obvykle neujdeme velkou vzdálenost, ale procvičujeme jednotlivé kroky na kratších úsecích. 

Máte-li za sebou první tréninky a vydáte se s námi na půldenní výlet, vydáme se po předem naplánované trase. Ta vede velmi často zajímavými místy, co se historie a kultury týče. Součástí programu může být i zastávka na krátký odpočinek či pořízení fotografií. I k těmto lekcím patří koordinace správného pohybu. Instruktor kontroluje Váš styl  a opravuje chyby. 


5) Závěrečný strečink

Bez regenerace namáhaných svalů by neměl být zakončen žádný sport, tedy ani Nordic Walking. Strečink by měl trvat alespoň 20 minut, my garantujeme při naších akcích 7 - 10 minut. Během nich protáhneme všechny svaly, které dostanou zabrat. Tedy dolní končetiny, trup i paže. 


6) Hodnocení akce

Účastníci našich akcí jsou zpravidla požádání emailem o krátké vyhodnocení celé akce. Zpětné vazby našich klientů si velmi vážíme, ať je jakákoli. Přispívá nám ke zlepšování našich služeb a je významným kritériem pro vytváření dalších produktů pro milovníky Nordic Walking. 

 

Vybírat a vyzkoušet si naše lekce můžete ZDE.

Zpět do obchodu